Aprovat el procediment de debat i acord de les declaracions institucionals del Congrés
15 setembre, 2017
Constituïdes les taules temàtiques
20 octubre, 2017

Els congressistes rebran una litografia numerada en exclusiva pel seu compromís amb la festa

María Elvira Boix, vídua del pintor castellonenc Lorenzo Ramírez, les seues filles, Ana i Paula, el seu gendre, Pablo Gómez, i el seu nét, Daniel Gómez, van donar divendres passat a l’Ajuntament de Castelló una de les darreres obres de l’artista, el que més vegades ha dut les Festes de la Magdalena a la seua producció pictòrica en les darreres dècades. L’obra s’ha donat acompanyada del document de cessió dels drets de reproducció seriada en exclusiva per al IV Congrés Magdalener, de tal manera que els i les congressistes inscrits que acrediten una assistència mínima a les sessions rebran una reproducció litogràfica numerada. L’alcaldessa, Amparo Marco, va rebre personalment la donació al seu despatx del Palau Municipal.

L’obra de Lorenzo Ramírez donada per al IV Congrés Magdalener representa l’arribada de la Romeria de les Canyes a l’ermitori de la Magdalena i esdevé tota una síntesi de l’estil de l’autor i de la seua manera de representar la festa castellonenca. En la pintura, d’acrílics sobre paper, es poden contemplar les traces gruixudes i enèrgiques de les pintures de Lorenzo, el profund simbolisme dels colors i l’harmonia de les seues formes. Els romeus, representats per traces molt espontànies, verdes i morades, enfilen la pujada a l’ermita de la Magdalena, molt més definida, amb un dibuix que tramet un cert contrast entre la nostàlgia i el vitalisme de la tradició que cada any és renovada.

L’alcaldessa de la ciutat, acompanyada de la regidora de Festes, Sara Usó, i del gerent del Patronat Municipal de Festes, Vicente Montolio, junt amb altres membres del Comité Organitzador del IV Congrés Magdalener, ha agraït molt sincerament la donació en nom de tota la ciutat i, especialment, de la ciutadania més compromesa amb les Festes de la Magdalena i ha assegurat que el nom de Lorenzo Ramírez no caurà en l’oblit a la ciutat de Castelló.